Last Minute Deals
Helaas, op dit moment zijn er geen Last Minute Deals beschikbaar. Voor meer info kunt u ons ook volgen op Facebook! Read more...
   |   

Heerlijk motorrijden in Frankrijk, een land met veel gezichten. Zo hebben we de Alpen, Vogezen, Pyreneeën maar ook Zuid-Frankrijk waar je St-Tropez en Nice vindt. Een land met geschiedenis, een rijke geschiedenis maar ook een bewogen geschiedenis die zeker in het kustgebied nog goed zichtbaar is, bijvoorbeeld in de buurt bij Calais waar de resten van de tweede wereld oorlog nog goed zichtbaar zijn. In Frankrijk zijn veel mooie gebieden waar het rijden echt een feest is, omdat wij veel op de weg zitten weten wij als geen ander waar je moet zijn.

Wil jij een keer een onvergetelijke vakantie of weekendje weg in Frankrijk op de motor, boek dan snel bij Motorweekendje.nl, vertel ons hoeveel dagen je wilt rijden in Frankrijk en wij passen jou vakantie of weekend aan op maat!


Alpen2008

Natuurlijk heeft Frankrijk in zijn wet en regelgeving andere dingen staan dan in Nederland, het is daarom handig om van te voren te weten wat je wel en niet mag en eventueel waarom het zo is. Dat is voor ons de reden geweest om een aantal punten te noteren zodat je niet voor een verassing komt te staan op het moment dat je de grens over gaat.

Er is in het nieuws heeft veel rumoer geweest over het bij moeten hebben van een alcohol-tester, dit verhaal is van de baan mede door dat de eigenaar van de fabriek die deze maakten een goede vriend is van de toen zittende president van Frankrijk. Wel staat hij in de wet als verplicht maar heb je hem niet bij staat daar geen sanctie op en valt hij dus onder het gedoog beleid.

 

 

    Mag wel Mag niet   Extra info met betrekking tot de regel
           
Radarverklikker     V   Let op, ook in de navigatie zit deze functie.
Reflecterende Kleding   V     Bij slechtweer en in de nacht verplicht. minimaal 150cm2
Rijbewijs korter dan 2 jaar   V
    Op de snelweg niet harder dan 100km/h