Last Minute Deals
Helaas, op dit moment zijn er geen Last Minute Deals beschikbaar. Voor meer info kunt u ons ook volgen op Facebook! Read more...
   |   

Misschien wel een droom van velen, motorrijden in het buitenland ver van huis, en dan zeker Australië. Een land wat net zo groot is als Europa, de mensen Engels spreken, de voertuigen linksrijden en niet te vergeten, het land van crocodile dundee. Wij willen je meenemen naar dit immens grote land aan de andere kant van de wereld, wat tips en truks voor de voorbereiding en een aantal do's en dont's voor als je hier bent.

 australie

Laten we eerst eens kijken waar we willen gaan rijden of waar je naar toe wilt in Australië, zeker gezien de grote van dit land is het onmogelijk om in een korte tijd het gehele land te zien. Ga je alleen of ga je met een groep, wil je alleen maar rijden of wil je ook genieten van wat de diverse plaatsen te bieden hebben?

Wij van motorweekendje.nl zijn in het Noord-Oosten tot het Zuid-Oosten geweest, in de plaatsen Cairns, Ulura, Alice Springs, Sidney en Melbourne. Deze ervaring willen we graag met je delen van voorbereiding tot het uiteindelijke rijden in Australië.

Ook zullen we wat uitstapjes maken, dingen waarvan we denken "dit mag je niet missen".

 

regenwoudCairns in het Noord-Oosten van Australië is centraal gelegen in het gebied rond Great Barrièrerif maar ook langs een tropische oerwoud genaamd Daintree National Park, de stad is opgericht in 1876 en heeft een tijdsverschil van negen uur met Nederland wat met de zomer en winter tijd nog iets meer kan zijn. De temperatuur is in oktober al een goede 29 graden overdag zeker niet koud te noemen, omdat het in oktober voor Australië het voorjaar en December de zomer. Het is dus aan te raden hier niet te laat naar toe te gaan.

Leuke uitjes:

  • Met de boot naar het Great Barrièrerif om te duiken of te genieten op een van de vele eilandjes.
  • Met de trein naar Kuranda en met de kabelbaan terug, de trein gaat dwars door het oerwoud en langs watervallen en de kabelbaar gaat over het oerwoud heen.

ULURUUluru en Allice Spings (van de flying doctors) ligt in het midden van Australië met een tijdverschil van 9,5 uur met Nederland, als je hier wilt rijden is het raadzaam om je goed voor te bereiden. Niet alleen is het heel warm en stoffig, ook zijn er veel onverharde wegen en paden en is niet overal een motor te huur! Wat natuurlijk ook mogelijk is is dat je vanaf bijvoorbeeld Cairns of Sidney hier naar toe rijd, houd er dan wel rekening mee dat je de motor hoogst waarschijnlijk niet kunt laten staan om vervolgens weer te vliegen.

Leuke uitjes:

  • Een rondje om Uluru de rode berg rijden, hier heb je een dagpas voor nodig.
  • Sunset Uluru en Ayers Rock

 

Handig om te weten:

  • In Australië is het in de Nederlandse zomer winter en in onze winter is het daar zomer met teperaturen ver boven de 40 graden.
  • Australië is het gevaarlijkste land ter wereld gezien het aantal giftige dieren.
  • Levens onderhoud is iets duurder dan in Nederland.
  • Huren van motoren en auto's is gemakkelijk, ons is nooit om een internationaal rijbewijs gevraagd.

 

 

Nieuwsbrief